top of page

אוכל ומין מאז ומעולם היו מקורות התשוקה המרכזיים בחייו של האדם. עובדה זו העלתה בי שאלה לגבי טיב הקשר שבין התשוקות הללו- הרי שהצירוף של אוכל וסקס מלווה את האנושות מקדמת דנא. כבר בתנ"ך, רב המכר העתיק ביותר, פיתתה חווה את אדם בעזרת תפוח, שהפך מאז סמל לפיתוי. יעל הרגה את סיסרא לאחר שהשקתה אותו חלב, והמן ניסה לכבוש את אסתר בתום משתה בארמון. מאז הקשר בין אוכל לסקס הלך והתחזק, ומי שאחראי במידה רבה על קיבוע הקשר האסוציאטיבי היא התקשורת (1). בקולנוע, בספרים, בטלויזיה, בסדרות ותכניות אירוח – בכולם יש מקום נכבד ומשמעותי לאוכל ולמין.

כאשר פונים למחקרים ומאמרים העוסקים בנושא, מכולן עולה העובדה כי אוכל וסקס מווסתים על ידי אותו אזור במוח האדם האחראי על חשקים, דחפים, ורצון לחפש סיפוק ושובע. בריאות הגוף, הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית מושפעת מהרגלי האכילה שלנו. אכילה לא נכונה עלולה להתבטא בתחלואה המשפיעה על התפקוד המיני וגם על הפוריות (2). יתרה מכך, כאשר אדם סובל מהרגלי אכילה שגויים או אף הפרעות אכילה, הרי שתשוקתו וחשקיו לאוכל מתעמעמים או גוברים. כך שע״פ המתואר לעיל- גם תשוקתו וחשקיו של האדם למין מתעמעמים או גוברים בהתאמה.

הקשר בין השניים מתחיל בתקופת הנעורים- תקופת העיצוב של האדם וכניסתו ל״עולם המבוגרים״. למעשה, מגיל צעיר, מופיעים המסרים המעורבים סביב הנאה ובושה. בגיל ההתבגרות- כאשר מתחיל לו שינוי גופני, בני הנוער מודעים אליו ולרוב גם נחשפים דרכו לראשונה לרמזים ומבנים תרבותיים של מודל יופי. כך, רבים מהם מאמצים לעצמם דיאטות ושיטות שונות להרזייה מתוך הרצון להתאים לעולם אליו הם נכנסים, או להישאר בעולמם כילדים, זאת כיוון שהרזיה הינה דרך להסתתר מהשינויים החלים בגוף ולהיצמד למקום המוכר והידוע- גוף ילדותי. זאת, על אף שהם מודעים לעונג שבאוכל, שכן הם נחשפו אליו לכל אורך חייהם. כמו כן, בגיל ההתבגרות נחשפים לראשונה בני הנוער גם ליכולת של הגוף להנות, אם כי לרוב הם חשים מבוכה וחשש מהחוויה הפיזית-גופנית.
לפיכך, הרגשת אי נוחות של אדם עם גופו, תשפיע עליו בתחומים רבים, ביניהם- מיניות. (3)

bottom of page